torsdag 21 mars 2013

Fortsättning... DIY projekt och dagens outfit

Hej på er o god kväll,

Har varit en mycket trevlig dag idag! Jag och lilla Bianca tog oss till Bromma för att träffa en kär vän och hennes lilla son för en lunch! Mycket mysigt att få umgås och även se de små liven interagera ;)

Är ni nyfikna på resultaten av våra miniprojekt?
Nu är både äggen och anslagstavlan klara och på plats! Batikprojektet är på väg in i tvättmaskinen...


Pappersägg med band doppade i vit färg. Sedan använde jag en svart märkpenna med fin spets för att skriva. Använde ingen mall här, men om man känner att det är svårt att rita på fri hand, kan man lätt skriva ut bokstäver i önskat typsnitt och storlek och sedan hålla mot ägget och måla/skriva av bokstaven med tryck på pennnan (blyerts eller liknande), för att sedan följa den tryckta bokstaven med en färgpenna i önskad färg. För instruktionsbilder titta här: http://monikasoder.blogspot.se/2013/03/projekt-batikmonster-och-varfarger.htmlAnslagstavla på plats i C´s rum. Diplom, medalj och simmärken samlade på ett ställe :)
(Förlåt för dålig kvalitét på bilderna, tagna i undermåligt ljus).
 Batikprojektet på gång här hemma:


Barnen har fått ta enkla enfärgade t-shitar ochc själva (med viss hjälp ;)) knyta med gummisnoddar.


Mina batik skapelser! Ett stycke linne, två kuddfodral och ett par byxor. Att tänka på vid val av material är att det bör vara naturmaterial som färgas för att materialen ska suga åt sig färgen... Jag valde kläder och kuddfodral i bomull (linne och kuddfodral HM), byxor gamla.


Minipyssel perfekt för barn:


Det går utmärkt att göra dessa tryck på textiler istället och skapa unika tyger att sy något roligt av...Bianca fick vara med o göra en egen skapelse!


Perfekt med lite pyssel nu inför bland annat det ståndande påsklovet... 
Hoppas ni fick lite inspiration!


En dagens hinner vi väl med ;)


Jag fortsätter med temat färg! Vårkappa Lindex (förra säsongens), svart polo Karen Millen, gråa jeans med nitar i sidan Zara, sjal HM.


En dagens Bianca.
Första gröten :-) Mmmm...smakar gott!

Kram på er och god natt! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar