torsdag 9 maj 2013

Feng Shui Växtteori och sommarväder

Hej på er och trevlig långhelg :)
Är ni lediga idag och imorgon eller är det jobb som gäller för er?
Här hemma är det ledigt för oss alla och så underbart väder som vi har haft de senaste dagarna... Såå skönt!! Känns som riktig sommarvärme :) Idag har vi passat på att göra i ordning på altanen med allt vad det innebär, inoljning så här i början av sommarsäsongen och rengöring av utemöbler bl a.

Har haft som miniprojekt här hemma att få i ordning i matsalen med ljusare och somrigare färger! Bytte för ett tag sedan gardiner till vita grövre linnegardiner från Ikea för att få in ljuset bättre och mycket blomster för att få in sommaren även inomhus :) Ett perfekt sätt att anamma Feng Shuins läror även här... Feng Shui handlar nämligen om att inredningsmässigt efterlikna naturen så mycket som möjligt i sin inredning. Detta blir dock en utmaning för mig då blommor inte verkar gilla hur jag tar hand om dem! Antingen får de för mycket eller för lite av vatten och näring... Hmm, ranunklarna börjar redan se sorgsna ut. Måste få in enklare blommor/växter i hemmet med andra ord!



Enligt Feng Shuins balansteori. Mörka toner i möblerna och tavlorna på de ljusa väggarna och mot det ljusa bordet och övriga textilerna... Innan var även gardinerna mörka vilket kändes tungt och enegiflödet stannade upp något pga detta!


Innan min kärlek blev för mycket ;)



Visste du att:
- Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen
- Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig
- Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt så här års när det är torrt inomhus
- Det finns en hel del växter som renar luften, vilka finner du på Nasas hemsida www.nasa.com- Undersökningar visar att sjukfrånvaron minskar om man har mycket gröna växter på sin arbetsplats
- Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig
- Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare
- Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen, mer om dessa växter med den egenskapen finns även mer om på www.nasa.com
Om inte detta kan motivera en att köpa växter så vad kan ;)
Hämtat från Simplicity



Efter en dag med utestädning, cykelköp och altanoljning så varvade vi ned i utesoffan medan vi inväntade den beställda hämtmaten... Riktigt skönt!


Barnen kan göra allt annat än sitta still ;)


Skepp O´Hoj!


Stå upp o äta, ja det går ju det med ;)


Nybadade och goa!
Go kväll säger vi från oss :)

Kram, kram och hoppas ni får en fortsatt skön kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar