måndag 22 april 2013

Ta in våren i bordsdukningen!


Hej fina vänner,
Kommer idag visa lördagens middagsdukning med temat vår! Som ni säkert redan vet så älskar jag att ordna fina bordsdukningar, både till vardags och till fest! När jag såg att Starwoman hade en tävling i bordsdukning så tvekade jag inte en sekund, utan började med att pryda köksbordet lite extra fint denna lördag eftermiddag! Ville använda en ljus bas, så det blev till att duka i köket denna gång... Känner att det är dax att uppdatera lite i vår matsal, med andra färger och lite ljusare toner speciellt nu med sommaren på ingång! :)


Silverpokal som ärvts från Daniels farfar med prydnadsmacarons, är ju självklart godare om man inhandlar riktiga till kaffet ;) Men dessa fick duga denna gång...  Liten bukett lavendel som svärmor tog med hem från Frankrike i somras, så bedårande söt, Tack S! Små kaffekoppar i olika färger från Hans Mikaels (butik som är nedlagd, tidigare på Humlegårdsgatan i Sthlm). Djupt rosa tulpaner blandade med syrenkvistar från den egna trädgården för att få in vårkänsla!






Ett billigt och enkelt sätt att göra dukningen extra personlig är att ta ett enkelt paketband i vitt och skriva ett personligt meddelande på bandet till varje person med en svart märkpenna... Ord som du tycker definierar den personen! Min man blev både överraskad och glad när han öppnade sin servettrosett :) Ett band som kan vara kul att spara! Ovanför rosettbindningen la jag namnets första bokstav i Dr. Oetkers tårtdekorations choklad. Perfekt till kaffet!







Ljushållare Iittala, pärlor Panduro.


Porslin från Villoroy & Boch, silver bestick från Gense i modellen Olga mot mer moderna silverbestick (minns ej namnet) , vinglas Kosta Bodas serie “Chateau” och vattenglas Iittala,, glasvasen kommer från Ikea. Stjärn-namnlappar att sätta på vinglaset, perfekta för att både dekorera med och för att inte blanda ihop glasen, från Designtorget (dessa i silver, finns även vita!). 



Dagens spartips: Rosa ljushållare i tjockt glas inköpta på Ö.B för 10 kr/st, perfekta att använda som salt och pepparskålar att ha framme på bordet! Leopardmönstrade samt rosa servetter också från Ö.B.

Hoppas ni fick lite bordsduknings inspiration nu inför vårens och sommarens dukningar... 

Kram på er!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar